La Plana Alta

Castelló

Correo
Facebook
Mapa de La Plana Alta

Associació d'Amics de l'Ermita de Sant Miquel de Vilafamés

Associació d'Amics de l'Ermita de Sant Miquel de Vilafamés L'associació cultural Amics de l'Ermita de Sant Miquel, va nàixer l'any 1998 amb la decidida voluntat de preservar de l'oblit i rescatar de l'estat d'abandonament en què s'encontrava l'ermita de Sant Miquel.

L'objectiu central de l'associació és la sensibilització de la societat i dels poder públics responsables respecte de la conservació, promoció i recuperació del patrimoni cultural relacionat amb l'ermita. Entenem que l'èxit d'aquesta apasionant empresa depén fonamentalment del compromís personal que aconseguim obtenir de cadascuna de les persones que comparteixen, com aquesta associació, la necessitat de retornar a l'ermita de Sant Miquel la dignitat que, per respecte a la memòria històrica, es mereix.

Des de la seva creació l'associació ja ha realitzat diferents actuacions a l'ermitori, així s'ha recuperat l'antiga sagristia...


Levante EMV: El camino de las ermitas de Castelló

El camino de las ermitas de Castelló El turismo religioso no se limita a la Basílica de Lledó sino que se extiende por las ermitas e iglesias que en la ciudad y sus alrededores. La ruta de las Ermitas del Caminàs, de siete horas de duración, recorre ese hermoso patrimonio religioso y cultural.

¿Qué templos religiosos ver? La ermita de la Magdalena, levantada sobre los restos de un aljibe y excavada en roca, se sitúa junto a los vestigios del antiguo castillo que protegía el primitivo emplazamiento de la ciudad. La ermita, de espartana decoración, consta de dos naves irregulares, la hospedería y un torreón que hace las veces de campanario.

La Basílica del Lledó alberga la imagen de la patrona de la ciudad, la Mare de Déu del Lledó. Reproducción de la imagen de una virgen que, según cuenta la tradición, se encontró un labrador arando el campo. De estilo neoclásico, fue inaugurada...